About Us

Η ιδέα λειτουργίας του blog προήλθε από δυο ειδικούς παιδαγωγούς, τον Μπάμπη και τη Σοφία (ΕΜΑΣ!!!) με σκοπό να βοηθήσουμε τους γονείς του σχολείου πάνω σε θέματα εκπαίδευσης των παιδιών τους. Μέσα στο blog οι γονείς, αλλά φυσικά και όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα που αφορούν την ειδική αγωγή καθώς και να βρουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Τέλος δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους αναγνώστες να μαθούν και να ανημερωθούν για τα ΑμΕΑ. Να αγαπήσουν τα παιδιά μας... Να πιάσουν το χέρι τους και να ταξιδέψουν μαζί...

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Σύνδρομο Down

Το σύνδρομο Down (ή αλλιώς Τρισωμία 21 ή Τρισωμία G) περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους.
Από ορισμένους δεν θεωρείται ασθένεια, δεδομένου ότι τα άτομα με σύνδρομο Down δεν υποφέρουν από αυτό. Η επίπτωση του συνδρόμου διεθνώς είναι 1:700 ως 1:800. Στην Ελλάδα κάποιες μελέτες προσδιορίζουν την αναλογία γεννήσεων παιδιών με σύνδρομο Down σε 1 στις 770 γεννήσεις.
Παράγοντας που επηρεάζει κρίσιμα την αναλογία αυτή αποτελεί η ηλικία της μητέρας, καθ' ότι στην ηλικία των 20 ετών η συχνότητα κυμαίνεται περίπου στο 1:2000 για να ανέλθει μετά τα 40 σε 1:100 ή λιγότερο. Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα γέννησης παιδιού με σύνδρομο Down αποτελούν η γέννηση προηγούμενου πάσχοντος παιδιού από τους ίδιους γονείς και η περίπτωση ένας γονέας να είναι φορέας του Μεταθετικού συνδρόμου Down.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου