About Us

Η ιδέα λειτουργίας του blog προήλθε από δυο ειδικούς παιδαγωγούς, τον Μπάμπη και τη Σοφία (ΕΜΑΣ!!!) με σκοπό να βοηθήσουμε τους γονείς του σχολείου πάνω σε θέματα εκπαίδευσης των παιδιών τους. Μέσα στο blog οι γονείς, αλλά φυσικά και όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα τελευταία νέα που αφορούν την ειδική αγωγή καθώς και να βρουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Τέλος δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους αναγνώστες να μαθούν και να ανημερωθούν για τα ΑμΕΑ. Να αγαπήσουν τα παιδιά μας... Να πιάσουν το χέρι τους και να ταξιδέψουν μαζί...

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αυτισμος

Ο Αυτισμός είναι μια διαταραχή ανάπτυξης του νευρικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από την περιορισμένη και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά. Όλες αυτές οι ενδείξεις ξεκινούν πριν το παιδί γίνει τριών ετών.
Ο Αυτισμός περιλαμβάνει πολλά μέρη του εγκεφάλου, το πώς όμως συμβαίνει αυτό δε μας είναι απόλυτα κατανοητό. Οι δύο άλλες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού (ASD) είναι το σύνδρομο Asperger, στο οποίο δεν παρατηρείται καθυστέρηση στη γνωστική ανάπτυξη και τη γλώσσα, και το PDD-NOS, όπου διαγιγνώσκεται όταν δεν πληρούνται επαρκώς τα κριτήρια για τις άλλες δύο διαταραχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου